Ativan Lorazepam: Wat u moet weten

Ativan Lorazepam is een vaak voorgeschreven medicijn voor de behandeling van angst, slapeloosheid en toevallen. Maar is er een verschil tussen lorazepam en Ativan? Zijn ze hetzelfde? In dit bericht zullen we de overeenkomsten en verschillen tussen de twee uiteenzetten, de mogelijke bijwerkingen onderzoeken en enkele veelgestelde vragen beantwoorden.

 

Lorazepam en Ativan

 

Ativan is de merknaam voor lorazepam, een soort benzodiazepinemedicijn. Ativan en lorazepam zijn hetzelfde, alleen verschillende namen voor hetzelfde medicijn. Medicijnen die hetzelfde actieve ingrediënt delen, zijn vaak verkrijgbaar onder verschillende merknamen.

 

Is Lorazepam hetzelfde als Ativan?

 

Ja, Lorazepam en Ativan zijn hetzelfde. Het enige verschil zit in de naam, maar het actieve ingrediënt is hetzelfde. Beide medicijnen hebben dezelfde eigenschappen en worden gebruikt om angst en andere gerelateerde problemen te behandelen.

 

Lorazepam versus Ativan

 

Hoewel lorazepam en Ativan hetzelfde zijn, zijn er enkele verschillen in de manier waarop ze worden gemaakt en op de markt worden gebracht. Lorazepam wordt verkocht onder verschillende merknamen, terwijl Ativan een merknaam is. Maar nogmaals, het actieve ingrediënt is hetzelfde, alleen met verschillende hoeveelheden andere ingrediënten.

 

Ativan versus Lorazepam

 

Als het gaat om Ativan versus Lorazepam, is er geen verschil in de medicatie. Het is gewoon de merknaam versus de generieke naam.

 

Ativan en Lorazepam-bijwerkingen

 

Net als alle andere medicijnen heeft Ativan Lorazepam mogelijke bijwerkingen waarvan u op de hoogte moet zijn. Vaak gemelde bijwerkingen zijn onder meer:

 

– Duizeligheid

– Slaperigheid

– Wazig zicht

– Spier zwakte

– Verlies van coördinatie

– Hoofdpijn

– Misselijkheid

 

Kun je Ativan en Lorazepam samen gebruiken?

 

Nee, u mag Ativan en Lorazepam niet samen gebruiken. Beide zijn hetzelfde type medicatie en kunnen het risico op bijwerkingen zoals duizeligheid, slaperigheid en verwarring vergroten. Bovendien is het mogelijk dat uw arts niet het ene en het andere voorschrijft, omdat deze tot dezelfde familie van medicijnen behoren.

 

Kortom

 

Over het algemeen wordt Ativan Lorazepam gebruikt om angst en andere gerelateerde aandoeningen te behandelen. Hoewel de medicatie enkele bijwerkingen kan hebben, worden deze over het algemeen goed verdragen. Denk eraan: als u zich zorgen maakt over de effecten of interacties van medicijnen, raadpleeg dan uw arts.